BKKD
V

Wat is BKKD?

BKKD staat voor Basic Kunststof Kozijnen en Dakkapellen.
Wij maken dakkapellen met kunststof kozijnen. We plaatsen ze met een kraan bij u thuis. In één dag. En dat alles tegen een eerlijke, scherpe prijs.

U mag het zeggen
In één dag extra kamers op zolder. Met een dakkapel van BKKD. Op maat gemaakt. Topkwaliteit voor een standaard prijs. Snel beslissen betekent snel plaatsen.

Gratis een goed advies
Totdat u ons een opdracht geeft is alles wat wij doen vrijblijvend. Weet u nog niet precies wat u wilt? Wij geven u goed advies. Heeft u verschillende aanbiedingen? We nemen ze samen met u door.
Wilt u informatie of een afspraak maken? Bel dan gerust met 06 81 43 41 42. Wilt u liever dat wij u bellen? Vul het formulier in en wij nemen contact met u op.

En natuurlijk een vrijblijvende offerte
Voor elke dakkapel maken wij een offerte, indien gewenst zelfs ter plekke, bij u thuis. Zodat u direct weet waar u aan toe bent. En natuurlijk kost een offerte u niets. Bij BKKD betaalt u geen (euro)cent teveel.

Dakkapellen

Betaalbare topkwaliteit, zeker nu!
Een dakkapel is altijd een goede investering. De waarde van uw woning stijgt vaak met een hoger bedrag dan de investering zelf. De huidige lage rente maakt uw voordeel alleen nog maar groter...

Alle dakkapellen van BKKD worden op maat gemaakt in onze fabriek. Hierdoor kan BKKD dakkapellen zeer voordelig aanbieden. Aan de hand van onze prijslijst kunt u eenvoudig uitrekenen wat uw nieuwe dakkapel gaat kosten.

Gratis advies, offerte en vergelijking
Maar natuurlijk kunt u ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Tevens komen wij graag bij u langs. Dan kunnen we u ter plekke een goed advies én een scherpe prijs geven. En u eventueel helpen bij het vergelijken van onze aanbieding met andere offertes. Zodat u zelf kunt zien dat BKKD niet alleen een van de goedkoopste, maar ook een van de beste is.

Plaatsing met kraan in één dag!
Uw dakkapel wordt gemaakt in de fabriek in Den Haag. Daarna wordt uw dakkapel vervoerd naar uw adres en in één dag geplaatst met behulp van een kraan. Door samenwerking met een lokaal transport- en kraanbedrijf kan BKKD zeer concurrerend werken.
​In de volgende plaatsen is het transport én een standaard kraan bij de prijs inbegrepen: Den Haag, Rijswijk, Wateringen, Naaldwijk, Monster, Gemeente Westland, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek, Bleiswijk, Gouda, Waddinxveen, Zoetermeer en Delft.

Bekijk de voorbeelden of bezoek onze fabriek
Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van BKKD dakkapellen. Wilt u zelf eens komen kijken hoe we uw dakkapel maken? Bel 06 81 43 41 42 voor een afspraak, vul het formulier in of stuur een mail.

Een dag in anderhalve minuut...

In het filmpje hieronder ziet u hoe BKKD twee dakkapellen plaatst, een voor en een achter. In één dag werd een donkere zolder omgetoverd tot twee ruime lichte kamers!

Uitvoeringen

Aan elke wens kan worden voldaan
Elke BKKD dakkapel kan worden geleverd in drie uitvoeringen: Basic 6, Basic 5 en Basic 4. Het verschil tussen de uitvoeringen is de dikte van de zijwanden. In onderstaand overzicht is goed te zien waar het om gaat. De juiste keuze is een kwestie van smaak, budget, gewenste ruimte en gewenst uiterlijk.

Elke BKKD dakkapel, voldoet aan de strengste eisen van het Bouwbesluit, dat zich qua isolatie uitsluitend richt op het dak van een dakkapel.
De BKKD prijslijst is gebaseerd op de Basic 5 uitvoering. Voor de Basic 4 en Basic 6 uitvoeringen gelden geringe minder-/meerprijzen, die op aanvraag beschikbaar zijn.

Elke uitvoering biedt optimaal comfort
Elke BKKD dakkapel is gegarandeerd 100% wind- en waterdicht, en biedt optimaal comfort. De dikte/isolatiewaarde van de zijwanden beïnvloedt de hoeveelheid energie die benodigd is om de ruimte binnen op een bepaald niveau te houden.
Voor een algemene ruimte waarin af en toe iemand aanwezig is voldoet iedere uitvoering uitstekend. Voor een ruimte waarin zomer en winter, overdag en 's avonds gewerkt wordt is verstandig om de Basic 6 te kiezen. Niet omdat de Basic 5 of 4 niet zou volstaan, maar vooral omdat de extra investering in hogere isolatie snel zal worden terugverdiend door lagere stookkosten.

BKKD Basic 6 
De Basic 6 heeft een totale isolatiewaarde die hoger is dan Rc=6 m2W/K. De zijwanden van de Basic 6 bieden, met een breedte van maar liefst 170 mm, maximale ruimte voor het aanbrengen van isolatiemateriaal.

De juiste keuze...
Met name in nieuwbouw wordt vaak voor de BKKD Basic 6 gekozen, maar ook voor degene die simpelweg het beste van het beste wil is de Basic 6 de juiste keuze.

BKKD Basic 5 
De Basic 5 heeft een totale isolatiewaarde die hoger is dan Rc=5 m2W/K. De zijwand dikte van 145 mm maakt een aanzienlijk pakket isolatie mogelijk, zonder daarbij heel veel binnenruimte op te offeren.

De juiste keuze...
De Basic 5 is de meest toegepaste dakkapel. Vooral bij de zogenoemde 'na-oorlogse' woningen (gebouwd tussen 1950 en 2010) wordt deze veel gekozen. De Basic 5 is het optimale midden tussen zoveel mogelijk binnenruimte én zoveel mogelijk isolatie.

BKKD Basic 4
Met 100 mm zijwand dikte biedt deze uitvoering maximale binnenruimte, zonder veel concessies te doen aan de isolatie; ook de Basic 4 voldoet volledig aan de strengste eisen van het Bouwbesluit.

De juiste keuze...
Vooroorlogse woningen (gebouwd tot ± 1940) worden regelmatig van een Basic 4 voorzien, omdat de zeer slanke zijwanden perfect aansluiten bij de architectuur uit die tijd.

Accessoires

Rolluiken; extra veiligheid en 100% verduistering
Naast maximale inbraakpreventie bieden rolluiken ook een volledige verduistering. Vooral handig als in de nieuwe dakkapel een slaapkamer wordt gemaakt.

Screens; de perfecte zonwering
Direct zonlicht kan bijzonder hinderlijk zijn. De snelsluitende screens zijn dan de perfecte oplossing. Ook leverbaar met draadloze afstandsbediening.

Standaard takelogen
Elke BKKD dakkapel wordt er standaard mee uitgerust: takelogen. Ze zorgen ze voor veilig en schadevrij transport, zowel tijdens productie als bij vervoer. Bij het plaatsen met de kraan vormen de takelogen een stabiele en zekere bevestiging.

Voorbereid op zonnepanelen
De takelogen van een BKKD dakkapel bieden, naast veilig transport, ook een ander groot voordeel. Ze kunnen gebruikt worden voor de bevestiging van zonnepanelen. De ogen zijn vanaf het begin in de constructie verankerd. Op het moment dat u dat wenst kan uw BKKD dakkapel met minimale aanpassingen geschikt worden gemaakt voor de plaatsing van zonnepanelen. 

1. Bepaal de gewenste breedte van uw dakkapel
Afhankelijk van de door u gewenste breedte krijgt uw dakkapel twee of meer ramen. Een dakkapel wordt standaard geleverd met één draaikiepraam.

De BKKD prijslijst is gebaseerd op de onderstaande standaardmaten. Als de door u gewenste maat afwijkt van de maten hieronder, kies dan dichtstbijzijnde maat. Natuurlijk kunt u iedere gewenste breedte dakkapel bestellen, want elke BKKD dakkapel wordt op maat gemaakt. 

2. Bepaal uw dakhelling
Weet u de helling van uw dak niet? Ga dan uit van 45°, dat is de helling van heel veel daken in Nederland. Wij komen graag langs om samen met u de helling van uw dak te bepalen.

3. Kies de gewenste kozijn hoogte
De hoogte van uw dakkapel bestaat uit twee maten: de kozijn hoogte en de totale hoogte. Het verschil tussen deze twee maten is bij BKKD altijd 30 cm.

Details

Alle gebruikte materialen zijn van topkwaliteit

  • Traditioneel gebouwde, op wind- en dakbelasting berekende, warmdak-constructie van houten balken en regelwerk.
  • Hoogwaardige UTHERM hardschuim isolatie (90 mm. zijwangen / 100 mm. dak), standaard RC-waarde 5+, hogere RC-waarde tegen meerprijs.
  • Onderhoudsvrije EPDM dakbedekking.
  • Dakrand standaard afgewerkt met aluminium daktrim (zinken kraal tegen meerprijs).
  • Standaard royale dakrandoverstek van 15 cm. 
  • Verlijmde (geen zichtbare schroeven) 6 mm. HPL volkern buitenafwerking, standaardkleuren crème en wit (andere kleurstellingen en KERALIT buitenafwerking tegen meerprijs).
  • Alle modellen in de prijslijst A t/m E zijn voorzien van een kunststof kozijn in verdiept kozijnprofiel met één draaideel met niet afsluitbare raamgreep in de kleur Crème of Wit basis glad, voorzien van HR++ dubbelglas.
  • Plaatsing op basis van een dakconstructie met gordingen (houten draagbalken van muur tot muur), d.m.v. verwijderen dakpannen en dakbeschot, (indien noodzakelijk) verplaatsen bestaande gordingen en aanbrengen 2 slapers t.p.v. de zijwangen. Plaatsing op een sporenkap, (draagbalken liggen van daknok naar dakvoet ondersteund door een knieschot) geeft een meerprijs.
  • Standaard transport en kraan (binnen een straal van 40 km. rondom Den Haag, maximaal 20 meter afstand tussen kraan en werkplek en plaatsing t/m 2e etage). Indien vanwege de situatie / bereikbaarheid en/of maatvoeringen dakkapel speciaal transport en/of een zwaardere kraan nodig is, geeft dit een meerprijs.
  • Casco (binnenzijde niet afgewerkt) en wind- en waterdicht geplaatst.

 

Garantie

15 jaar garantie!
Elke BKKD dakkapel wordt geleverd met 15 jaar garantie op de dakkapelconstructie, EPDM-dakbedekking, kunststof kozijnen en kunststof buitenafwerkingen. 10 jaar op lek- en blindslag van isolerende beglazing. En met 2 jaar garantie op hang- en sluitwerk, ventilatieroosters, zonwering en inzethorren.

Een dakkapel in Pijnacker

Het filmpje hieronder laat zien hoe BKKD aan de Sperte in Pijnacker een dakkapel plaatst. Omdat het een dak met een beperkte dakhelling betreft, is heel mooi te zien hoe enorm veel ruimte er met het plaatsen van de dakkapel wordt gecreëerd. 

Wij willen hierbij graag onze opdrachtgever hartelijk danken voor het maken, monteren en bewerken van de prachtige film, en voor het verlenen van toestemming op deze op onze wesbite te vertonen.

3 dagen in 3 minuten...

Op de filmpjes hieronder ziet u hoe een dakkapel gebouwd wordt in de fabriek. In werkelijkheid duurt wat u hier in anderhalve minuut ziet ongeveer drie dagen.

Constructie en montage zijn in eigen beheer ontwikkeld, en voldoen aan de hoogste eisen. Elke BKKD dakkapel wordt op maat gemaakt, precies volgens uw wensen.

Twee dakkapellen in 's Gravenzande

Het filmpje hieronder laat zien hoe BKKD twee zolderkamers omtovert tot lichte ruimte met volop uitzicht!